Top

ZASTUPNIČKI DOM DRŽAVE MICHIGAN USVOJIO REZOLUCIJU: OD 11. – 17. JULA – SEDMICA POČASTI ŽRTVAMA GENOCIDA I DRAŽAVI BIH

June 10, 2016

michigan state capitolZastupnički dom američke savezne države Michigan 8. juna 2016. usvojio rezoluciju kojom će se obilježati 21. godišnjica genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Također, Zastupnički dom Države Michigan usvojio je Rezoluciju HR 311 od 2016., kojom se proglašava 11. juli Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, a od 11. – 17. jula – sedmica počasti žrtvama genocida i dražavi Bosni i Hercegovini u državi Michiganu.

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA), krovna organizacija koja predstavlja interese američkih i kanadskih Bošnjaka pozdravlja vijest o usvajanju Senata Rezolucije. Predsjednik Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike Eldin Elezović, zahvalio se svim članovima Zastupnčkog doma Michigan na podršci Bosni i Hercegovini i Bošnjacima koji žive u Michiganu i dr. Harisu Alibašiću čijom incijativom već godinama unazad se u Zastupničkom domu Michigana usvaja Rezolucija o genocide u BiH. Predsjednik KBSA Elezović je u pismu zahvale naglasio: ‘Ovom usvojenom rezolucijom, podsjećanja nas žrtave genocida i dovodi nas bliže istini i pravdi za postizanje trajnog mira i stabilnosti u cijeloj regiji.

Inicijator usvanjanja i ovogodišnje rezolucije dr. Haris Alibašić, također se zahvalio čanovima Zastupničkog doma države Michigan i izjavio da ‘Ova rezolucija, počast žrtvama genocida u Bosni i Hercegovini, podsjeća nas na tragediju rata i najviši zločin počinjen u Europi od holokausta.’

Prijepis Senat Rezolucija HR 311 od 2016 REZOLUCIJA NA SLUŽBENOJ STRANICI

PODRŽITE KONGRES BOŠNJAKA SJEVERNE AMERIKE

Počevši od 2000, Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) je branio interese Bosne i Hercegovine i Bošnjaka u dijaspori osiguravajući da se glas našeg naroda čuje i poštuje. Čvrsti odnosi između naše domovine i Sjedinjenih Američkih Država i Kanade je naš prioritet. Efektivan nastavak našeg rada je moguć jedino uz vašu finansijsku pomoć. Da uplatite donaciju Kongresu Bošnjaka Sjeverne Amerike, kliknite ovdje. Da biste dali donaciju za KBSA, molimo vas kliknite ispod na Donate. Zahvaljujemo se na Vašoj velikodušnosti.
Bottom
Copyright © 2000-2011 Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike. Sva Prava Pridržana.