Top

Gradonačelnica grada Charlotte odala priznanje žrtvama genocida u Srebrenici

July 8, 2016

Charlotte_Skyline_2011_-_Ricky_WGradonačelnica grada Charlotte, u saveznoj državi North Carolina, Jennifer Roberts odala je počast žrtvama genocida u Srebrenici izdavanjem proglasa o genocidu u Srebrenici za dan 11. juli. 2016. na godišnjicu kad je više od 8.372 bošnjačkih civila brutalno ubijeno od strane srpskih agresorskih snaga na čelu s ratnim zločincom generalom Ratkom Mladićem.

U proglasu, gradonačelnica Roberts je odala priznanje Bošnjacima koji žive u Charlotte-i, najvećem gradu u državi North Carolina, koji su uspješno integrirani u raznoliku zajednicu Charlotte. Nadalje, ona navodi da 21. godisnjica od genodica “podiže svijest o tragičnim patnjama bosnjačkog naroda i poštuje i pamti one koji su ubijeni kao posljedica politike etničkog čišćenja i genocida”. Gradonačelnica Roberts je time proglasila 11. juli. 2016 kao Dan sjećanja na Srebrenicu.

U ovom gradu ce se 10. jula 2016 godine u 1:00 sat odrzati komemoracija za žrtve genocida u Srebrenici na adresi:

University of North Carolina Charlotte (UNCC) 
Cone University Center, Room 341 (Lucas Room)
(karta http://goo.gl/bxftHQ)

Dan kasnije 11. jula 2016 godine u 8:00 (PM/20:00) sati će se održati mevlud u Sehidskoj džamiji u Charlotte-u.

Komemoraciji će prisustvovati istaknuti članovi gradskog vijeća Charlotte:  LaWana Mayfield i Greg Phipps, član vijeća opštine Mecklenburg,  i predstavnici Univerziteta Sjeverne Karoline u Charlotte-u.

Pozivamo sve Bošnjake i prijatelje Bošnjaka i BiH da se pridruže u obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici.

Služba za odnose s javnošću KBSA

proclamation

PODRŽITE KONGRES BOŠNJAKA SJEVERNE AMERIKE

Počevši od 2000, Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) je branio interese Bosne i Hercegovine i Bošnjaka u dijaspori osiguravajući da se glas našeg naroda čuje i poštuje. Čvrsti odnosi između naše domovine i Sjedinjenih Američkih Država i Kanade je naš prioritet. Efektivan nastavak našeg rada je moguć jedino uz vašu finansijsku pomoć. Da uplatite donaciju Kongresu Bošnjaka Sjeverne Amerike, kliknite ovdje. Da biste dali donaciju za KBSA, molimo vas kliknite ispod na Donate. Zahvaljujemo se na Vašoj velikodušnosti.
Bottom
Copyright © 2000-2011 Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike. Sva Prava Pridržana.