Top

Član Kanadskog parlamenta Rob Oliphant pohvalio rad Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike i Instituta za istraživanje genocida, Kanada

September 21, 2016

oliphant6601_colour-slanted-1Član Kanadskog parlamenta, sponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici koja je usvojena u Kanadskom parlamentu i sponzor Zakona o genocidu u Srebrenici koji je prosao prvo čitanje u Kanadskom parlamemntu, ovim zakonom Kanada će biti prva zemlja u svijetu koja će zakonom,ne samo rezolucijama regulisati Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, veliki prijatelj Bosnjaka i Bosne i Hercegovine, gospodin Rob Oliphant je pohvalio rad Instituta za istraživanje genocida, Kanada i Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike. Rob Oliphant je između ostalog rekao: ” Rad Instituta za istrazivanje genocida Kanada i Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike je veoma važan ne samo za bosanskohercegovačku zajednicu u Kanadu, već i za kanadsko društvo i državu u cjelini, posebno za kanadski Kulturni mozaik. Ja veoma poštujem rad Instituta za istraživanje genocida Kanada i Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike”.

Pohvala gospodina Rob Oliphant je uslijedila poslije više pisama upućenih Kanadskom parlamentu i Kanadskom premijeru u vezi antidržavnog i anticivilizacijskog referenduma od strane političkog establišmenta manjeg bosanskohercegovačkog entiteta, te u vezi nehumane kandidature Vuka Jeremića, negatora genocida u Srebrenici, za generalnog sekretara Ujedinjenih Nacija. Kanadska vlada je pozitivno odgovorila na naše upozorenja u vezi referenduma u manjem bosanskohercegovačkom entitetu. Ambasador Kanade u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Budimpešti je glasao protiv referenduma na sjednici Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira. Kanada je tako sa SAD i ostalim članicama Upravnog odbora Vijeća za implemtaciju mira, osim Rusije, najoštrije osudila referendum i zatražila odgodu istog.

Institut za istraživanje genocida Kanada i Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike se zahvaljuju gospodinu Rob Oliphantu na kontinuiranoj podršci za istinu o agresiji i genocidu na Bosnu i Hercegovinu i pravdi za žrtve tog strašnog zločina, na kontinuiranoj podršci za ulazak Bosne i Hercegovine u evroatlanske integracije, za bolju bosanskohercegovačku državu i društvo za sve njene narode i građane.

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike

Institut za istraživanje genocida, Kanada

 

PODRŽITE KONGRES BOŠNJAKA SJEVERNE AMERIKE

Počevši od 2000, Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) je branio interese Bosne i Hercegovine i Bošnjaka u dijaspori osiguravajući da se glas našeg naroda čuje i poštuje. Čvrsti odnosi između naše domovine i Sjedinjenih Američkih Država i Kanade je naš prioritet. Efektivan nastavak našeg rada je moguć jedino uz vašu finansijsku pomoć. Da uplatite donaciju Kongresu Bošnjaka Sjeverne Amerike, kliknite ovdje. Da biste dali donaciju za KBSA, molimo vas kliknite ispod na Donate. Zahvaljujemo se na Vašoj velikodušnosti.
Bottom
Copyright © 2000-2011 Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike. Sva Prava Pridržana.